Cum alegi cel mai bun frigider

Atunci când alegem un frigider știm că avem nevoie de un partener de cursă lungă. Frigiderul nu este un electrocasnic pe care să-l poți schimba ușor și presupune o investiție considerabilă, așa că decizia de achiziție trebuie luată la rece. În acest articol o să găsești informațiile necesare astfel încât să faci alegerea potrivită pentru tine. Află care sunt modele de top, recomandările noastre și funcțiile pe care vrei să le aibă frigiderul tău în 2018.

Ce trebuie să ai în minte atunci când alegi un frigider? Pe scurt, spațiul disponibil, funcțiile dorite, stilul care îți place și alimentele pe care le depozitezi cel mai des. Vom detalia mai jos toate opțiunile.

Dimensiuni frigider

Totul pornește de la spațiul în care poți pune frigiderul si numărul de persoane care îl folosesc. Pentru un singur adult este suficient un frigider cu capacitatea de circa 100 de litri, pentru 2 adulți spațiul minim necesar se dublează, în timp ce o familie cu copii are nevoie de 300 de litri sau mai mult.

După ce te-ai hotărât asupra unui model de frigider si asupra capacității necesare, fă toate măsurătorile ca să te asiguri ca acesta o să se potrivească în spațiul tau, dar în același timp ia în calcul și dimensiunea necesară pentru deschiderea optima a ușilor. Un alt detaliu important pentru o bună funcționare pe termen lung a aparatului este să lași spațiul recomandat de producător în spatele frigiderului pentru o ventilare corespunzătoare.

Care sunt cele mai bune?

LG și Beko sunt considerate cele mai fiabile frigidere la nivel mondial în timp ce brandul nemțesc Miele este primul în topul popularității globale în ciuda prețului ridicat specific clasei de electrocasnice premium. Asta este un semn că atunci când vine vorba despre electrocasnice mari, oamenii aloca un buget mai mare, chiar peste puterea lor de cumpărare pentru a se bucura de avantajele calității superioare: durată de viață mai mare, consum redus, design modern și tehnologii inovative.

Tipuri de frigidere

Descoperă toate variantele de frigidere disponibile după mărimea lor, tipul de uși, poziționarea congelatorului sau absența lui, stilul dorit precum și recomandarea GDC pentru fiecare variantă.

Frigider compact

Dacă doar tu o să folosești frigiderul și spațiul pe care il ai disponibil este limitat atunci recomandarea noastră este un frigider mic si compact. Aceste frigidere sunt ideale si pentru casele mari si pot fi amplasate in sufragerie sau chiar in dormitor și pot stoca băuturi sau alimente proaspete. E plăcută ideea de a te uita la un meci sau la un film și de a avea acces rapid la bere rece sau gustări fără întreruperi. Dacă îți surade și ție ideea atunci recomandarea noastră este frigiderul Daewoo The Classic FN-102PWQ.

De ce îl recomandăm?

Eficient energetic. Acest frigider face parte din clasa energetică A+ și are iluminare LED.

Mic, dar inteligent compartimentat. Desi are o capacitate de doar 79 de litri, frigiderul are o compartimentare practică, având inclusiv ladă pentru pastrarea prospețimii fructelor și legumelor.

Design inovativ și economie de spațiu. Frigiderul are un design “Top Table” datorită căruia puteți aseza chiar și cuptorul cu microunde deasupra acestuia pentru economie de spațiu. Stilul retro îl face deosebit față de  alte frigidere compacte. Este disponibil în varianta alb și negru precum și într-o nuanță vibrantă de roșu.

Frigider cu o ușă

Pentru cei care au deja un congelator și doresc să stocheze cantități mari de mâncare proaspătă exista frigiderele cu o ușa, fără compartiment de congelare. Recomandarea noastra este modelul unui brand care vă este cu siguranță foarte cunoscut: Arctic. Conform producatorului, 80% dintre români au cel putin un electrocasnic Artic. Acest brand romanesc foarte popular a fost cumpărat de o companie turcească care produce și celebrele electrocasnice Beko și Grundig și care a investit masiv in ultimii ani în tehnologie. Modelul de frigider cu o singură ușă pe care vi-l propunem este Artic ANFB276+.

De ce îl recomandam?

Rezistență în timp. Brandul Artic este cunoscut pentru fiabilitatea electrocasnicelor. Folosind materiale de calitate inclusiv în ceea ce priveste accesoriile frigiderele Artic trec proba timpului. O noutate la acest model sunt rafturile din sticlă rezistentă care suportă recipiente grele, de până la 25 de kilograme.

Economie de energie. Modelul Artic ANFB276+ aparține clasei energetice A+ și promite un consum de energie cu 24% mai scăzut comparativ cu produsele similare din clasa A.

Compartimentare inteligentă. Combinele frigorifice Artic au o compartimentare practică ce include un sertar pentru păstrarea prospețimii fructelor și legumelor precum și un raft XXL pentru poziționarea sticlelor mari.

Uși reversibile. Posibilitatea ca ușa să fie montată astfel încât să se deschida atât pe stânga cât și pe dreapta oferă mai multă flexibilitate indiferent de spațiu.

Frigidere cu congelator în partea de jos

Modelul de frigider în două uși cu congelatorul jos este unul dintre cele mai populare modele de frigidere. Mixul de congelator + frigider este ideal pentru cei care nu stochează cantități mari de alimente și nici nu își doresc să ocupe mult spatiu cu aceste electrocasnice. Este un model foarte cumpărat pentru uz casnic. Plasarea congelatorului în partea de jos este practică pentru că poți așeza alimentele proaspete cele mai consumate exact la nivelul privirii. Modelul recomandat de noi are recenzii excelente de la cumpărători si este Whirlpool BSNF 9101 OX.

De ce îl recomandăm?

Tehnologie de pastrare a prospețimii Fresh Control. Răcirea alimentelor se face la umiditatea optimă și în mod uniform astfel încât produsele să se păstreze proaspete de 4 ori mai mult timp decât în frigidere cu alte sisteme de răcire.

Cea mai performantă tehnologie de filtrare a aerului.  Împreuna cu Microban, liderul de piata în soluții atibacteriene, Whirlpool a creat cel mai avansat filtru pentru eliminarea bacteriilor și mirosurilor din frigider. Acest filtrul antibacterian are garanția laboratorului german (LGA), una distre cele mai stricte autoritați din domeniu.

Supreme No Frost. Prin aceasta inovație, răcirea se realizează prin două sisteme independente, unul pentru frigider și unul pentru congelator. Alimentele beneficiază astfel de un climat ideal fără gheță și își pastrează prospețimea și culoarea mai mult timp.

Frigidere cu congelator în partea de sus

Aceasta variantă de frigider cu dispunerea congelatorului în partea de sus este practică pentru cei care apelează mai des la preparate sau fructe congelate, dar și pentru cei care au copii pentru că astfel cei mici pot avea acces la nivelul privirii lor la alimentele fresh nu doar la înghețată. Modelul care a trecut testul cumpărătorilor este frigiderul cu doua uși Beko RDNE505E20DZX.

De ce îl recomandăm?

Tehnologia NeoFrost, cu sistemele Active Dual Cooling si No Frost reprezintă un sistem de ultimă generație care răcesc prin intermediul curentilor de aer ventilati ce actioneaza independent in cele 2 compartimente. Astfel se împiedică amestecarea mirosurilor și distribuirea uniforma a umiditatii. Acest sistem contribuie la restabilirea rapida a temperaturii interioare, dupa deschiderea ușii pentru a proteja cat mai bine alimentele.

Pastrează legumele fresh până la 30 de zile. Compartimentul special EverFresh+ reglează nivelul umiditații din interior și prelungește astfel durata de conservare a legumelor, fructelor și verdețurilor se mențin ca proaspăt culese de pana la 3 ori mai mult față de frigiderele obișnuite.

Frigider în două uși Side by Side

Acest model este încăpător, practic și eficient energetic. Câștigă aprecierea noastra și prin designul elegant. Din păcate nu se potrivește în orice bucătărie pentru că ocupă un spațiu generos. Chiar și după ce ai măsurat și consideri că ai suficient spațiu pentru un astfel de frigider nu uita să iei în calcul că modelul ales trebuie să încapă pe ușă. Dacă acest model se potrivește în bucătăria ta, ti-l recomandăm cu drag, este si alegerea noastra preferată. Mai exact, îți recomandăm modelul Side by side Beko GN163221S.

De ce îl recomandăm?

Mediul perfect pentru alimentele tale. Tehnologia NeoFrost, prin sistemele Active Dual Cooling si No Frost asigură o răcire diferențiată cu ventilator în cele doua compartimente, pentru o climă perfectă pentru alimentele tale, fără umiditate și fără gheață. Pentru cele mai vulnerabile produse există compartimentul Everfresh care mentine prospețimea legumelor si verdețurilor până la 30 de zile.

Tehnologia Ion Guard neutralizează bacteriile și microorganismele care alterează alimentele și provoacă mirosuri neplăcute. Aerul din interiorul frigiderului se păstrează curat și păzit de bacterii.

Dozator de apă în ușă. Rezervorul sistemului Water Dispenser este integrat ergonomic in usa frigiderului, atfel încât spațiul de depozitare să rămână intact.

Dispozitiv inovativ pentru gheață. Oricând vrei să te răcorești doar rotești tăvița specială pentru cuburi și gheața e servită.

Setari prin intermediul ecranului tactil. Prin intermediul Display Touch Control poți seta temperaturile interioare ale celor două compartimente și poți programa modul de funcționare dorit.

Frigider cu 3+ uși

Stilul franțuzesc, cu 3 sau chiar 4 uși este modern, încăpător și sofisticat. Oferă nu doar un spațiu generos și posibilitatea de a organiza eficient alimentele ci și tehnologii și funcționalități deosebite. Ca și modelul Beko de mai sus, majoritatea modelelor se bazează pe cele mai sofisticate tehnologii și integrează cele mai practice inovații. Un model de excepție in 4 uși este Side by side LG GSM960NSBZ.

De ce îl recomandăm?

MEGA CAPACITATE 600 de litri. Un model desebit de încăpător care te ajută să păstrezi proaspete cantități generoase de alimente. Depozitezi, organizezi și ai tot ce vrei la îndemână.

Frigiderul care îți spune ce problemă are și se și repară. Tehnologia Smart ThinQ™ LG prin Smart Diagnosis™ identifică și remediază rapid și corect orice probleme ar putea avea frigiderul. Aceasta noua aplicatie nu asigura numai depanarea, ci oferă și sfaturi privind întreținerea pas cu pas a frigiderului.

Sistemul înbunătățit de ușă în ușa. Sistemul Door-in-Door™ a fost reproiectat astfel încât să ai acces mai ușor la băuturi și gustări. Prin cadrul avansat Slim Frame spațiul interior a crescut cu 9% față de modelele simlare, iar rafturile suplimentare te ajută  să organizezi frigiderul cu pierderi de aer rece mai mici cu 46,5%.*

Economie prin tehnologie. Printr-un compresorul Linear cu invertor, frigiderul are un consum de energie cu pana la 32 mai redus. Compresorul liniar cu invertor de la LG beneficiaza de o garantie de 10 ani.

Aer purificat. Printr-un filtru de aer pe bază de cărbune dotat cu ventilator, aerul este distribuit uniform pe trei niveluri diferite astfel încat alimentele să fie protejate de bacterii și să nu împrumute mirosuri.

Stiluri

Retro – colorat

Pentru nostalgici, exista modele retro colorate și încântătoare care integrează toate tehnologiile moderne sub un design din alte vremuri. Un astfel de model este Retro Bompani. Frigiderul va da un aer boem bucătăriei tale dar si avantajul unei tehnologii de ultimă ora cum ar fi iluminare LED si No Frost Multi level cu funcția de înghețare rapida și dezghețare automată.

Retro negru mat

Tot un model retro, dar cu un finisaj deosebit este frigiderul Retro Bompani BOCB681/L. Acesta are o vopsea pe care se poate scrie pe modelul tablei de la școală. Modelul vine împreună cu markere speciale cu care îl poți decora cu desene și mesaje. Cu siguranța este modelul preferat al copiilor.

Stilul franțuzesc cu inox sau gri metalizat

Modern și elegant, frigiderul în stil franțuzesc este atât estetic cât si foarte practic. Este cel mai des comercializat în finisaj de inox sau gri metalizat. Dacă optati pentru inox atunci aveți în vedere ca acesta să aibă mentionat că este antiamprentă. Un model elegant din inox antiamprentă și foarte avansat tehnologic pe care vi-l recomandăm este Bosch KAG90AI20.

 

Stilul scandinav – alb imaculat

Bucătăriile nordice cu aspectul lor minimalist au fost motiv de inspirație pentru multe amenajări românești din ultimii ani. Dacă îți dorești un astfel de stil simplu și curat, optează pentru un frigider perfect alb. Un astfel de model este Arctic AD70410+.

Camuflat – încorporabil

Este acel model de frigider care poate să fie camuflat în stilul oricărei bucătării. Este perfect pentru bucătăriile moderne cu un design special în care electrocasnicele se integrează discret în ansamblu. Au dimensiuni exacte și accesorii astfel încât să fie montate direct în mobilier. Sunt o opțiune discretă de a păstra un stil unitar si discret bucătăriei iar diferența de preț nu este semnificativă.

Caracteristici utile pe care le vrei de la frigiderul tău în 2018

Frigiderele nu doar păstrează alimentele proaspete ci conțin și tehnologii care sa-ți facă viața mai ușoară.

Frigidere Smart care se repară singure

Cele mai noi modele identifică singure defecțiunile aparatelor, le repun în funcțiune și oferă sfaturi prinvind întreținerea lor.

Neutralizarea mirosurilor și eliminarea bacteriilor

Prin materiale speciale și un sistem de ventilare performant, noile frigiderele îți protejează alimentele și implicit sănătatea.

Controlul diferențiat al temperaturii

Nu toate alimentele au nevoie de aceeași temperatură. Cu funcția de control al temperaturii poți seta de exemplu o temperatură pentru băuturi și alta diferită pentru carne si brânză. Această funcție te ajută să economisești energie și să păstrezi alimentele proaspete cât mai mult timp.

Apă rece sau gheață fără sa deschizi ușa

Dozatoarele cu apă si gheață direct în ușa frigiderului sunt o facilitate practica și dorită de cumpărători.

Ecran tactil pentru frigider

Display-ul tactic este o tehnologie care ne ușurează ”citirea” și setarea funcțiilor si temperaturii frigiderului.

Funcție de înregistrare a vocii

Dacă cineva mai lăsa notițe pe frigider în loc de mesaje pe Whatsapp atunci asta este pasul următor. Un frigider poate înregistra liste de cumpărături, programări sau chiar și declarații romantice.

Ușa din ușă

Poți lua rapid cele mai folosite alimente si băuturi. Această găselniță practică a producătorilor te ajută să economisești energie și timp.

Alte detalii la care trebuie sa te gândești când alegi un frigider

Eficiența energetică

Toate frigiderele funcționează pe baza consumului de electricitate și sunt cotate pentru eficiența energetica de la A la D. Cele mai performante modele sunt cele din clasa energetică A. Acestea sunt au randamentul cel mai bun, dar sunt și cele mai rentabile pentru că au un consum redus. Evident, modelele din clasa energetică A cu diviziunile sale A+,A++ și A+++ sunt în general și cele mai scumpe. Vei scoate mai mulți bani din buzunar în momentul achiziției, dar te vei bucura de o economie pe termen lung, în fiecare zi.

Compartimentarea dincolo de ușa

Ți-e greu să găsești untul în frigider? Congelatorul e neîncăpător pentru tot ce ai vrea sa depozitezi? Niciodată nu ai suficient spațiu pentru toate sticlele? Atunci ai nevoie de un frigider compartimentat inteligent si practic, cu spații de depozitare generoase care să îți permită să organizezi cât mai ușor alimentele.

Nivelul de zgomot

Dacă ești sensibil la zgomotele permanente atunci alege unul dintre cele mai performante modele de frigidere care sunt și cele mai silențioase. Orientează-te spre modele cu 39 de decibeli sau chiar mai puțin, care înseamnă un nivel de zgomot de 39 de decibeli sau chiar mai puțin, care înseamnă un nivel de zgomot aproape imperceptibil.

Tipuri de răcire

În funcție de modul în care este dispus aerul rece avem răcirea statică, cea dinamică cu ventilator intern și tehnologia modernă No Frost. Aceasta din urmă este fără îndoială cea recomandată de noi pentru ca presupune o răcire uniformă pe toată suprafața frigiderului și dezghețarea automată a frigiderului, fără efort și fără timp pierdut.

Frigiderul viitorului este aici. Ai aflat deja că există soluții de răcire diferențiate pentru alimente diferite, că frigiderul momentului se repară singur și totul este mai la îndemană ca niciodată. Pentru ca tu să ai oricând mai mult, mai ușor și mai aproape.

  • Ți-a fost util ghidul?
  • DA   NU